Τα δαμάσκηνα δεν είναι κατώτερα στη δημοτικότητα των αποξηραμένων βερίκοκων. Το μαύρο ζαρωμένο ξηρό μούρο χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα σε μια ευρεία ποικιλία των πιάτων. Τα δαμάσκηνα χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερες αρωματικές ιδιότητες και πλούσια ορυκτή σύνθεση. Οι άνθρωποι που νοιάζονται για την ασφάλεια του αριθμού, εκτός από τα οφέλη της πάντα φροντίδα για το θερμιδικό περιεχόμενο του προϊόντος. Πόσες θερμίδες στα δαμάσκηνα και εάν είναι χρήσιμος στις απώλεια βάρους-καίγοντας ερωτήσεις για το πρόσωπο αδυνατίσματος.
Προέλευση δαμάσκηνου
Το σκούρο χρώμα των ξηρών καρπών και το όνομά του επιβεβαιώνουν ότι οι σκοτεινοί βαθμοί του δαμάσκηνου χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ενός προϊόντος. Ένα από τα καλύτερα είναι η "Ουγγρική" τάξη. Αξιόπιστα άγνωστος που άρχισε αρχικά να παράγει τα δαμάσκηνα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η γενέτειρα των δαμάσκηνων είναι η Τσεχική Δημοκρατία. Υπάρχουν δέντρα παντού σε αυτή τη χώρα. Σύμφωνα με το μύθο, η εκκλησία έχει συμβάλει στην αφθονία των δαμάσκηνων. Ο υπηρέτης εκκλησιών απελευθέρωσε μόνο τις αμαρτίες αφότου είχε φυτεψει ο αμαρτωλός το δέντρο δαμάσκηνων, έτσι ο αριθμός δαμάσκηνων αυξήθηκε γρήγορα.
Θερμίδων
Από τον αριθμό των δαμάσκηνων θερμίδων αρκετές φορές ξεπερνά το φρέσκο δαμάσκηνο. Για την Παρασκευή 1 χιλιογράμμου αποξηραμένου φρούτου είναι απαραίτητο τουλάχιστον 4-5 kg πρώτων υλών. Ως αποτέλεσμα της ξήρανσης η υγρασία εξατμίζεται και η συγκέντρωση των ιχνοστοιχείων αυξάνεται. Το θερμιδικό περιεχόμενο των δαμάσκηνων κυμαίνεται από 230 έως 260 kcal κατά 100 g και εξαρτάται από τη γλυκύτητα του καρπού, το βαθμό ωρίμανσης, ξήρανσης, ποικιλίας. Η σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες των δαμάσκηνων εξηγείται από τους υδατάνθρακες, οι οποίοι σε αποξηραμένα φρούτα όχι λιγότερο από 57%.
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o
Θερμιδική περιεκτικότητα σε 1 τεμάχια δαμάσκηνων δεν υπερβαίνει τις 30 θερμίδες. Στη διαιτητική διατροφή, το ποσό των αποξηραμένων φρούτων περιορίζεται σε 4-5 πράγματα. Αποξηραμένα μούρα είναι ιδανικά ως σνακ και θα είναι ένα καλό υποκατάστατο για ψωμάκια και γλυκά.
Οφέλη για την υγεία
Τα δαμάσκηνα περιέχουν μεγάλη ποσότητα σακχάρων, οργανικά οξέα, φυτικές ίνες, νάτριο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο. Σύμφωνα με την ποσότητα του καλίου, τα δαμάσκηνα μιάμιση φορά μπροστά από την μπανάνα, η οποία θεωρείται ο ηγέτης στην προμήθεια του καλίου στο σώμα. Χρήσιμες ιδιότητες των αποξηραμένων φρούτων.
Θεωρείται ένα προφυλακτικό μέσο για την πρόληψη των ασθενειών των καρδιαγγειακών, πεπτικά συστήματα απέκκρισης.
Αυξάνει την ανοσία, την αντίσταση του σώματος σε διάφορα παθογόνα.
Ρυθμίζει την ισορροπία νερού-αλατιού.
Εξομαλύνει τις διαδικασίες του Exchange.
Τα δαμάσκηνα περιέχουν ουσίες έρματος που είναι απαραίτητες για την κανονική λειτουργία του στομάχου.
Έχει μια λεπτή καθαρτική επίδραση και σας επιτρέπει να απαλλαγούμε από δυσκοιλιότητα και καθαρίστε τα έντερα.
Ως αποτέλεσμα της έρευνας, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των επιβλαβών μικροοργανισμών και την ανάπτυξη των παρασίτων στα έντερα.
Δαμάσκηνα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τερηδόνα και φλεγμονή των ούλων.
Εργαστηριακές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι τα δαμάσκηνα περιέχουν ένα μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών, από τον αριθμό των οποίων ξεπερνά πολλά αποξηραμένα φρούτα, συμπεριλαμβανομένων των σύκων, ημερομηνίες, αποξηραμένα βερίκοκα. Τα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν τις βλαβερές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, αποφεύγοντας έτσι την πρόωρη γήρανση, την εμφάνιση των όγκων.
Προέλευση δαμάσκηνου
Το σκούρο χρώμα των ξηρών καρπών και το όνομά του επιβεβαιώνουν ότι οι σκοτεινοί βαθμοί του δαμάσκηνου χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ενός προϊόντος. Ένα από τα καλύτερα είναι η "Ουγγρική" τάξη. Αξιόπιστα άγνωστος που άρχισε αρχικά να παράγει τα δαμάσκηνα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η γενέτειρα των δαμάσκηνων είναι η Τσεχική Δημοκρατία. Υπάρχουν δέντρα παντού σε αυτή τη χώρα. Σύμφωνα με το μύθο, η εκκλησία έχει συμβάλει στην αφθονία των δαμάσκηνων. Ο υπηρέτης εκκλησιών απελευθέρωσε μόνο τις αμαρτίες αφότου είχε φυτεψει ο αμαρτωλός το δέντρο δαμάσκηνων, έτσι ο αριθμός δαμάσκηνων αυξήθηκε γρήγορα.
Θερμίδων
Από τον αριθμό των δαμάσκηνων θερμίδων αρκετές φορές ξεπερνά το φρέσκο δαμάσκηνο. Για την Παρασκευή 1 χιλιογράμμου αποξηραμένου φρούτου είναι απαραίτητο τουλάχιστον 4-5 kg πρώτων υλών. Ως αποτέλεσμα της ξήρανσης η υγρασία εξατμίζεται και η συγκέντρωση των ιχνοστοιχείων αυξάνεται. Το θερμιδικό περιεχόμενο των δαμάσκηνων κυμαίνεται από 230 έως 260 kcal κατά 100 g και εξαρτάται από τη γλυκύτητα του καρπού, το βαθμό ωρίμανσης, ξήρανσης, ποικιλίας. Η σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες των δαμάσκηνων εξηγείται από τους υδατάνθρακες, οι οποίοι σε αποξηραμένα φρούτα όχι λιγότερο από 57%.
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o
Θερμιδική περιεκτικότητα σε 1 τεμάχια δαμάσκηνων δεν υπερβαίνει τις 30 θερμίδες. Στη διαιτητική διατροφή, το ποσό των αποξηραμένων φρούτων περιορίζεται σε 4-5 πράγματα. Αποξηραμένα μούρα είναι ιδανικά ως σνακ και θα είναι ένα καλό υποκατάστατο για ψωμάκια και γλυκά.
Οφέλη για την υγεία
Τα δαμάσκηνα περιέχουν μεγάλη ποσότητα σακχάρων, οργανικά οξέα, φυτικές ίνες, νάτριο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο. Σύμφωνα με την ποσότητα του καλίου, τα δαμάσκηνα μιάμιση φορά μπροστά από την μπανάνα, η οποία θεωρείται ο ηγέτης στην προμήθεια του καλίου στο σώμα. Χρήσιμες ιδιότητες των αποξηραμένων φρούτων.
Θεωρείται ένα προφυλακτικό μέσο για την πρόληψη των ασθενειών των καρδιαγγειακών, πεπτικά συστήματα απέκκρισης.
Αυξάνει την ανοσία, την αντίσταση του σώματος σε διάφορα παθογόνα.
Ρυθμίζει την ισορροπία νερού-αλατιού.
Εξομαλύνει τις διαδικασίες του Exchange.
Τα δαμάσκηνα περιέχουν ουσίες έρματος που είναι απαραίτητες για την κανονική λειτουργία του στομάχου.
Έχει μια λεπτή καθαρτική επίδραση και σας επιτρέπει να απαλλαγούμε από δυσκοιλιότητα και καθαρίστε τα έντερα.
Ως αποτέλεσμα της έρευνας, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των επιβλαβών μικροοργανισμών και την ανάπτυξη των παρασίτων στα έντερα.
Δαμάσκηνα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τερηδόνα και φλεγμονή των ούλων.
Εργαστηριακές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι τα δαμάσκηνα περιέχουν ένα μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών, από τον αριθμό των οποίων ξεπερνά πολλά αποξηραμένα φρούτα, συμπεριλαμβανομένων των σύκων, ημερομηνίες, αποξηραμένα βερίκοκα. Τα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν τις βλαβερές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, αποφεύγοντας έτσι την πρόωρη γήρανση, την εμφάνιση των όγκων.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου