Ντομάτα μπορεί να αποδοθεί στα πιο δημοφιλή λαχανικά στον κόσμο. Κάθε χρόνο, ο παγκόσμιος πληθυσμός τρώει 60.000.000 τόνους ντομάτες, η ηγετική θέση παραγωγής είναι η Κίνα, η οποία αντιπροσωπεύει το ένα έκτο όλων των καλλιεργούνται ντομάτες. Λαχανικό χρησιμεύει ως συστατικό για τη σαλάτα, γαρνιτούρα, σάντουιτς, smoothies. Χαμηλή σε θερμίδες και χρήσιμες ιδιότητες μιας ντομάτας το καθιστούν το ιδανικό προϊόν όχι μόνο για την ανάκαμψη, αλλά και για την απώλεια βάρους.
Γύρω από το βιολογικό ορισμό της ντομάτας πηγαίνει πολύ διαμάχη. Οι βοτανολόγοι κουβαλάνε ντομάτες στα μούρα. Το ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τα προσδιόρισε ως λαχανικό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει ορίσει την τομάτα ως καρπό, συνέβαλε στη σύγχυση.
Πόσες θερμίδες σε ντομάτα
Η περιεκτικότητα σε θερμίδες της τομάτας 100 γραμμάρια είναι αμελητέα-μόνο 20-25 kcal. Λιγότερη ενεργειακή αξία μπορεί να καυχηθεί μόνο το σέλινο, το οποίο έχει 12 θερμίδες. Ο βαθμός ωριμότητας και η ποικιλία τομάτας έχουν αμελητέα επίδραση στο θερμιδικό περιεχόμενο. Σε γλυκές και πλήρως ώριμες ντομάτες περιέχει περισσότερη ζάχαρη, από ό, τι στα ώριμα λαχανικά. Θερμιδικό περιεχόμενο της φρέσκιας τομάτας ξινή ποικιλίες 20 kcal, και γλυκές ποικιλίες 25 kcal. Ντοματίνια – 15-20 kcal για 100, φημίζονται για τη χαμηλότερη ενεργειακή αξία.
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Ντομάτα 1 PC θερμίδων. Εξαρτάται από το βάρος της ντομάτας. Έτσι, το μικροσκοπικό κεράσι τομάτας ζυγίζει μόνο 10-30 g, και η ενεργειακή αξία του κυμαίνεται εντός 2-5 kcal. Το βάρος της μέσης ντομάτας δεν υπερβαίνει τα 100 g. τα φρούτα αυτά θα αναπληρώσετε το κόστος της ενέργειας για μόνο 22 θερμίδες. Η θερμιδική αξία μιας ντομάτας των γιγαντιαίων ειδών, παραδείγματος χάριν, «καρδιά βοοειδών» κάνει περίπου 70 kcal, δεδομένου ότι το μέσο βάρος του αντιπροσώπου των ντοματών ποικίλλει μέσα στα όρια 300, 50 γ.
Το θερμιδικό περιεχόμενο των νωπών λαχανικών είναι λίγο περισσότερο από κονσέρβα. Στις μαριναρισμένες ντομάτες, η ενεργειακή αξία φθάνει μόλις και μετά βίας 15 θερμίδες. Διαγωνισμοί των νοικοκυρών "που θα κυλήσει περισσότερα δοχεία για το χειμώνα" έχουν παραμείνει στο παρελθόν. Τώρα υπάρχει μια νέα τάση-σπασμωδικές ντομάτες. Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε όλες τις χρήσιμες ιδιότητες και τη σύνθεση του λαχανικού. Κατά τη διαδικασία της ξήρανσης το προϊόν αποκτά μια συγκεκριμένη, μοναδική γεύση. Ένα αποξηραμένο λαχανικό δεν απαιτεί μια τέτοια μεγάλη ποσότητα των εμπορευματοκιβωτίων, όπως κονσερβοποιημένα "αδελφούς" και ειδικό αποθηκευτικό χώρο. Το μόνο πράγμα που δεν παρακαλώ στο λιαστές ντομάτες-θερμιδικό περιεχόμενο, το οποίο φθάνει 258 θερμίδες για 100 g.
Η χρήση φρέσκων ντοματών
Το μερίδιο του νερού στην ντομάτα φθάνει το 93%, η πρωτεΐνη περιέχει περίπου 1% και 4% εύπεπτους υδατάνθρακες, οι οποίοι εκπροσωπούνται με τη μορφή των σακχάρων και των διαιτητικών ινών. Η σύνθεση του λαχανικού είναι πολλές βιταμίνες β, γ, φολικό οξύ, χολίνη, σίδηρος, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορος, ψευδάργυρος, οργανικά οξέα. Χρήσιμες ιδιότητες των ντοματών:
Κανονικοποίηση και ρύθμιση των μεταβολικών διαδικασιών στο σώμα.
Η τακτική χρήση αρκετών ντοματών ή ενός ποτηριού χυμού ημερησίως μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακής και Ογκολογικής νόσου, η οποία επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες κλινικές μελέτες. Αυτή η δράση μιας ντομάτας προκαλείται από την παρουσία μιας χρωστικής ουσίας-λυκοπένιο που δίνει σε ένα λαχανικό ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, και την παρουσία των αντιοξειδωτικών.
Γύρω από το βιολογικό ορισμό της ντομάτας πηγαίνει πολύ διαμάχη. Οι βοτανολόγοι κουβαλάνε ντομάτες στα μούρα. Το ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τα προσδιόρισε ως λαχανικό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει ορίσει την τομάτα ως καρπό, συνέβαλε στη σύγχυση.
Πόσες θερμίδες σε ντομάτα
Η περιεκτικότητα σε θερμίδες της τομάτας 100 γραμμάρια είναι αμελητέα-μόνο 20-25 kcal. Λιγότερη ενεργειακή αξία μπορεί να καυχηθεί μόνο το σέλινο, το οποίο έχει 12 θερμίδες. Ο βαθμός ωριμότητας και η ποικιλία τομάτας έχουν αμελητέα επίδραση στο θερμιδικό περιεχόμενο. Σε γλυκές και πλήρως ώριμες ντομάτες περιέχει περισσότερη ζάχαρη, από ό, τι στα ώριμα λαχανικά. Θερμιδικό περιεχόμενο της φρέσκιας τομάτας ξινή ποικιλίες 20 kcal, και γλυκές ποικιλίες 25 kcal. Ντοματίνια – 15-20 kcal για 100, φημίζονται για τη χαμηλότερη ενεργειακή αξία.
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Ντομάτα 1 PC θερμίδων. Εξαρτάται από το βάρος της ντομάτας. Έτσι, το μικροσκοπικό κεράσι τομάτας ζυγίζει μόνο 10-30 g, και η ενεργειακή αξία του κυμαίνεται εντός 2-5 kcal. Το βάρος της μέσης ντομάτας δεν υπερβαίνει τα 100 g. τα φρούτα αυτά θα αναπληρώσετε το κόστος της ενέργειας για μόνο 22 θερμίδες. Η θερμιδική αξία μιας ντομάτας των γιγαντιαίων ειδών, παραδείγματος χάριν, «καρδιά βοοειδών» κάνει περίπου 70 kcal, δεδομένου ότι το μέσο βάρος του αντιπροσώπου των ντοματών ποικίλλει μέσα στα όρια 300, 50 γ.
Το θερμιδικό περιεχόμενο των νωπών λαχανικών είναι λίγο περισσότερο από κονσέρβα. Στις μαριναρισμένες ντομάτες, η ενεργειακή αξία φθάνει μόλις και μετά βίας 15 θερμίδες. Διαγωνισμοί των νοικοκυρών "που θα κυλήσει περισσότερα δοχεία για το χειμώνα" έχουν παραμείνει στο παρελθόν. Τώρα υπάρχει μια νέα τάση-σπασμωδικές ντομάτες. Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε όλες τις χρήσιμες ιδιότητες και τη σύνθεση του λαχανικού. Κατά τη διαδικασία της ξήρανσης το προϊόν αποκτά μια συγκεκριμένη, μοναδική γεύση. Ένα αποξηραμένο λαχανικό δεν απαιτεί μια τέτοια μεγάλη ποσότητα των εμπορευματοκιβωτίων, όπως κονσερβοποιημένα "αδελφούς" και ειδικό αποθηκευτικό χώρο. Το μόνο πράγμα που δεν παρακαλώ στο λιαστές ντομάτες-θερμιδικό περιεχόμενο, το οποίο φθάνει 258 θερμίδες για 100 g.
Η χρήση φρέσκων ντοματών
Το μερίδιο του νερού στην ντομάτα φθάνει το 93%, η πρωτεΐνη περιέχει περίπου 1% και 4% εύπεπτους υδατάνθρακες, οι οποίοι εκπροσωπούνται με τη μορφή των σακχάρων και των διαιτητικών ινών. Η σύνθεση του λαχανικού είναι πολλές βιταμίνες β, γ, φολικό οξύ, χολίνη, σίδηρος, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορος, ψευδάργυρος, οργανικά οξέα. Χρήσιμες ιδιότητες των ντοματών:
Κανονικοποίηση και ρύθμιση των μεταβολικών διαδικασιών στο σώμα.
Η τακτική χρήση αρκετών ντοματών ή ενός ποτηριού χυμού ημερησίως μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακής και Ογκολογικής νόσου, η οποία επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες κλινικές μελέτες. Αυτή η δράση μιας ντομάτας προκαλείται από την παρουσία μιας χρωστικής ουσίας-λυκοπένιο που δίνει σε ένα λαχανικό ένα χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, και την παρουσία των αντιοξειδωτικών.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου