Μπρόκολο λάχανο κατέχει την ηγετική θέση στον κατάλογο των προϊόντων αδυνατίσματος. Γιατί είναι πράσινο λαχανικό δημοφιλής μεταξύ των ανθρώπων παρατηρητής; Πόσες θερμίδες στο μπρόκολο, πώς να μαγειρέψουν σωστά και σε ποιο είδος λάχανο δεν θα επωφεληθούν, αλλά βλάπτουν;
Ενεργειακή αξία
Το μπρόκολο χαρακτηρίζεται από χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο – σε μια φρέσκια μορφή μόνο 34 kcal για 100, αυτή η χαμηλή ενεργειακή αξία του προϊόντος δεν μπορεί παρά να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που παρακολουθούν το σχήμα τους. Όταν παρατηρείται διαιτητική διατροφή, το μπρόκολο χρησιμοποιείται ως βάση για την προετοιμασία των σαλατών. Για να συνηθίσετε τη συγκεκριμένη γεύση του πράσινου ταξιανθίες, προστίθενται και άλλα λαχανικά στις σαλάτες. Για παράδειγμα, ντομάτες, κρεμμύδι, αγγούρι, σέλινο, μαρούλι.
Η θερμιδική αξία του μπρόκολου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις μεθόδους μαγειρέματος. Βρασμένο ή αχνιστό λάχανο περιέχει 34 kcal για 100 g. η έλλειψη μαγειρέματος με αυτόν τον τρόπο είναι να μειωθούν τα θρεπτικά συστατικά σχεδόν δύο φορές. Ως εκ τούτου οι διατροφολόγοι συστήνουν να χρησιμοποιήσουν το λάχανο σε ένα ακατέργαστο είδος. Η θερμιδική αξία του μπρόκολου, ψημένο σε φυτικό έλαιο, είναι 46 kcal από 100 g. Η προσθήκη στο ψήσιμο των συστατικών όπως η φρυγανιά αυξάνει την ενεργειακή αξία του προϊόντος. Αλλά ακόμη και ψητό μπρόκολο δεν είναι τόσο θερμιδική και μπορεί κάλλιστα να συμπεριληφθεί στη διατροφή του αδυνατίσματος.
Κατά την επιλογή μιας δίαιτας με βάση το μπρόκολο, θα πρέπει να μελετήσει τη σύνθεσή τους και τα συστατικά με ιδιαίτερη προσοχή. Για παράδειγμα, βρασμένο μπρόκολο σε ξινή κρέμα με τα καρότα που ήδη αναφέρεται σε αρκετά θερμιδική πιάτα-120 kcal για 100 g.
Θερμίδων κατεψυγμένα μπρόκολο δεν είναι διαφορετικό από το φρέσκο, ενώ κατά τη διαδικασία της κατάψυξης το λαχανικό δεν χάνει τις χρήσιμες ιδιότητές του.
Χρήση του μπρόκολου
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Το μπρόκολο είναι ένα πραγματικά μοναδικό είδος λάχανου. Σε αντίθεση με τους διάσημους συγγενείς του από τις Βρυξέλλες και το κουνουπίδι, περιέχει μια πρωτεΐνη που είναι παρόμοια με την ζωική πρωτεΐνη στα χαρακτηριστικά του. Με τον αριθμό των λυσίνη και τρυπτοφάνη, το μπρόκολο δεν είναι κατώτερο από το αυγό κοτόπουλου. Και σύμφωνα με το περιεχόμενο των βιταμινών α και C, σίδηρος, ασβέστιο και φώσφορος ξεπερνά τα άλλα είδη λάχανο σχεδόν δύο φορές.
Το μπρόκολο είναι μια πηγή βιταμίνης U, ικανή να θεραπεύσει τη διάβρωση και τα γαστρικά έλκη. Λάχανο με πράσινο ταξιανθίες περιέχει πολύ περισσότερο βήτα-καροτίνη από ό, τι στο γενικά αναγνωρισμένο ηγέτη των καρότων. Το φωτεινό πράσινο χρώμα του λαχανικού οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση της χλωροφύλλης.
Λόγω της κορεσμένης σύνθεσής του, το μπρόκολο έχει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων:
Αυξάνει την ανοσία, την αντίσταση στους ιούς.
Βελτιώνει τη σύνθεση του αίματος?
Καθαρίζει τα έντερα από επιβλαβείς συσσωρεύσεις?
έχει ευεργετική επίδραση στο έργο του παγκρέατος?
Συμμετέχει στη ρύθμιση της παραγωγής ινσουλίνης, ρύθμιση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα ·
Βελτιώνει την κατάσταση των ανθρώπων που πάσχουν από γαστρικό έλκος?
Εμπλουτίζει το σώμα με ασβέστιο, εμποδίζοντας έτσι την εμφάνιση της οστεοπόρωσης, την καταστροφή του οστικού ιστού.
Ενεργειακή αξία
Το μπρόκολο χαρακτηρίζεται από χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο – σε μια φρέσκια μορφή μόνο 34 kcal για 100, αυτή η χαμηλή ενεργειακή αξία του προϊόντος δεν μπορεί παρά να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που παρακολουθούν το σχήμα τους. Όταν παρατηρείται διαιτητική διατροφή, το μπρόκολο χρησιμοποιείται ως βάση για την προετοιμασία των σαλατών. Για να συνηθίσετε τη συγκεκριμένη γεύση του πράσινου ταξιανθίες, προστίθενται και άλλα λαχανικά στις σαλάτες. Για παράδειγμα, ντομάτες, κρεμμύδι, αγγούρι, σέλινο, μαρούλι.
Η θερμιδική αξία του μπρόκολου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις μεθόδους μαγειρέματος. Βρασμένο ή αχνιστό λάχανο περιέχει 34 kcal για 100 g. η έλλειψη μαγειρέματος με αυτόν τον τρόπο είναι να μειωθούν τα θρεπτικά συστατικά σχεδόν δύο φορές. Ως εκ τούτου οι διατροφολόγοι συστήνουν να χρησιμοποιήσουν το λάχανο σε ένα ακατέργαστο είδος. Η θερμιδική αξία του μπρόκολου, ψημένο σε φυτικό έλαιο, είναι 46 kcal από 100 g. Η προσθήκη στο ψήσιμο των συστατικών όπως η φρυγανιά αυξάνει την ενεργειακή αξία του προϊόντος. Αλλά ακόμη και ψητό μπρόκολο δεν είναι τόσο θερμιδική και μπορεί κάλλιστα να συμπεριληφθεί στη διατροφή του αδυνατίσματος.
Κατά την επιλογή μιας δίαιτας με βάση το μπρόκολο, θα πρέπει να μελετήσει τη σύνθεσή τους και τα συστατικά με ιδιαίτερη προσοχή. Για παράδειγμα, βρασμένο μπρόκολο σε ξινή κρέμα με τα καρότα που ήδη αναφέρεται σε αρκετά θερμιδική πιάτα-120 kcal για 100 g.
Θερμίδων κατεψυγμένα μπρόκολο δεν είναι διαφορετικό από το φρέσκο, ενώ κατά τη διαδικασία της κατάψυξης το λαχανικό δεν χάνει τις χρήσιμες ιδιότητές του.
Χρήση του μπρόκολου
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Το μπρόκολο είναι ένα πραγματικά μοναδικό είδος λάχανου. Σε αντίθεση με τους διάσημους συγγενείς του από τις Βρυξέλλες και το κουνουπίδι, περιέχει μια πρωτεΐνη που είναι παρόμοια με την ζωική πρωτεΐνη στα χαρακτηριστικά του. Με τον αριθμό των λυσίνη και τρυπτοφάνη, το μπρόκολο δεν είναι κατώτερο από το αυγό κοτόπουλου. Και σύμφωνα με το περιεχόμενο των βιταμινών α και C, σίδηρος, ασβέστιο και φώσφορος ξεπερνά τα άλλα είδη λάχανο σχεδόν δύο φορές.
Το μπρόκολο είναι μια πηγή βιταμίνης U, ικανή να θεραπεύσει τη διάβρωση και τα γαστρικά έλκη. Λάχανο με πράσινο ταξιανθίες περιέχει πολύ περισσότερο βήτα-καροτίνη από ό, τι στο γενικά αναγνωρισμένο ηγέτη των καρότων. Το φωτεινό πράσινο χρώμα του λαχανικού οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση της χλωροφύλλης.
Λόγω της κορεσμένης σύνθεσής του, το μπρόκολο έχει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων:
Αυξάνει την ανοσία, την αντίσταση στους ιούς.
Βελτιώνει τη σύνθεση του αίματος?
Καθαρίζει τα έντερα από επιβλαβείς συσσωρεύσεις?
έχει ευεργετική επίδραση στο έργο του παγκρέατος?
Συμμετέχει στη ρύθμιση της παραγωγής ινσουλίνης, ρύθμιση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα ·
Βελτιώνει την κατάσταση των ανθρώπων που πάσχουν από γαστρικό έλκος?
Εμπλουτίζει το σώμα με ασβέστιο, εμποδίζοντας έτσι την εμφάνιση της οστεοπόρωσης, την καταστροφή του οστικού ιστού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου